When is my wedding
Wedding Ticker from WhenIsMyWedding.com

Wednesday, January 5, 2011

Azam kuruskan badan

mengikut tajuk diatas...setiap tahun ayat ni akan terpancul dr mulut aku..azam untuk kuruskn badan...tp agak2 bila la benda ni nk direalisasikan?huhu...kecewa sungguh aku bila tiap kali naik atas timbang..berat aku x susut2... waktu belajar dlu elok je...50-55...maybe sbb byk berjalan dan berjoging waktu petang...tp bila dh keje, asyik2 ada event then mkn, x pon ramai yg suka belanja mkn...cmna la bdn x naik kn..
td aku sempat kira bmi aku..terkejut beruk aku tgk resultnya.. OVERWEIGHT!! rasa nk pengsan..patut la si dia asyik igtkan aku utk kuruskn bdn...rupanya dh nampak lemak2 tepu kt bdn aku ni...bdn pon asyik lemah je...
baju n seluar jgn ckp la...byk tul yg dh x muat...cmna nk tunang kalau gini gayanya..lg sebulan lg nih...akak2 opis pon ada gak yg suka berdiet...kira ada kwn la utk sama2 diet tp aku ni jenis x berdisiplin...kdg tu main langgar je nk mkn apa...cuma skrg ni aku dh kurang mkn fastfood..(btl2 ni..x tipu..) contohnya td aku thn nafsu utk beli McD bila opismate lain sibuk order untuk lunch.. =) hehe..kira tu kejayaan kecik la... ok utk langkah ke 2 aku kena kuatkan semangat utk berjalan / berjoging ujung mgu ni...sekitar rumah pon jadi la...

tambahan..azam lain:
#lupakan nescafe
#lupakan goreng pisang panas (telan air liur)
#lupakan pizza hut
#bykkan air suam
#bykkan senaman

p/s: bkn diet utk kurus tp yg penting kesihatan tau...

2 comments:

.nuryakin tan. said...

tapi harini kita kena makan betul2 dekat full house!
hahaha ok lah selepas ni kita kena buat diet betul-betul.
aku pun dah gemuk tahap melampau ni.

Anonymous said...

saya pun sama.. hope, start ari nir, program diet sy berjalan dgn lancar... ssh nak berdisiplin dgn diet nie...

Post a Comment